Shantykoor Stroe Ahoy
 

Over ons...

In 2015, tijdens de voorbereidingen voor het 70-jarig bevrijdingsfeest te Stroe, werd binnen het organiserend comité de opmerking gemaakt dat een koor toch wel erg verrijkend zou zijn voor die specifieke dag. Anneke Boersma, de huidige dirigente, besloot dat te gaan organiseren. Dat idee was snel geboren, echter hoe vul je dat idee in?

Na overleg met haar vader werd het telefoonboek van Stroe geraadpleegd en na wat telefoontjes hadden zich al 25 mannen aangemeld. Een locatie, de Schaapskooi in Stroe, was snel gevonden en de vader van Anneke zou gaan dirigeren. Na de eerste kennismakingsavond, werd besloten om één keer in de twee weken op donderdagavond te repeteren, wat tot op heden nog zo is.

Al snel werd het koor gevraagd voor een eerste optreden. Het optreden in De Hofstee werd de vuurdoop. Uiteraard diende er vooraf nogal wat zaken ingestudeerd en geregeld te worden.   De dirigent liet weten het echter leuker te vinden om mee te zingen dan voor de groep te staan. Vanaf dat moment heeft Anneke Boersma, letterlijk en figuurlijk, het stokje van haar vader overgenomen.

Het eerste optreden was er één om nooit te vergeten. De zaal zat letterlijk stampvol en nog belangrijker, die bleef vol tot het einde! Sinds toen verzorgt het koor regelmatig optredens. Nu met drie accordeonisten en een drummer.

Vanaf het begin mogen we wel spreken van een hechte, gezellige, actieve club. 


Gezelligheid stond en staat bij ons voorop!
.